Maximální metabolismus u rypošovitých (Bathyergidae) - Zemanová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2023)
Maximální metabolismus byl změřen u 5 druhů rypošovitých (Bathyergidae) pocházejících z chovů Přírodovědecké fakulty. Pro každý druh byl změřen klidový a maximální metabolismus, který byl poté porovnán s kopacím metabolismem u rypošů a maximálním metabolismem hlodavců o podobné hmotnosti.
Maximal metabolic rate in mole-rats (Bathyergidae)
Keywords: Bathyergidae; metabolismus; klidový metabolismus; maximální metabolismus; Fukomys mechowii; Fukomys darlingi; Fukomys micklemi; Fukomys anselli a Heterocephalus glaber; Bathyergidae; metabolic rate; resting metabolic rate; maximal metabolic rate; Fukomys mechowii; Fukomys darlingi; Fukomys micklemi; Fukomys anselli a Heterocephalus glaber