Pastorační péče u osob bez přístřeší - Ferdanová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá problematikou integrace a pastorace u cílové skupiny Osob bez přístřeší.Práce se zabývá pastorací pro osoby bez přístřeší v azylovém domě sv. Pavla. Teoretická část se zabývá problematikou bezdomovectví, pastorační práce v užším a v širším slova smyslu, východisky pastoračního poslání církve s odkazem na Bibli, sociální encykliky, ale zcela zásadně s odkazem na výstupy Druhého vatikánského koncilu, zejména konstituce Gaudium et spes (Radost a naděje). Cílem práce byla analýza pastorace coby duchovní péče pro osoby bez přístřeší, které navštěvují azylový dům sv. Pavla v Českých Budějovicích. Dílčí cíle jsou zaměřeny na oblast osobního života, života na ulici a duchovního života osob bez přístřeší, které navštěvují azylový dům sv. Pavla v Českých Budějovicích. Za pomoci kvalitativní výzkumné techniky jsou analyzovány uskutečněné řízené rozhovory s osobami bez přístřeší v azylovém domě sv. Pavla
Pastoral care for homeless people
Keywords: chudoba; pastorace; církev; Starý Zákon; Nový Zákon; bohatství; Bible; osoba bez přístřeší; poverty; pastoral care; church; Old Testament; New Testament; wealth; Bible; homeless people