Recepce vybraných děl J. K. Šlejhara - Mihóková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá recepcí Šlejharových povídek, jimiž jsou próza Florian Bílek, mlynář z Byšic: příběhy z vesnického života a povídkové soubory Co život opomíjí a Z krajského města. První část dokumentuje primární recepci zejména z publikovaných časopiseckých kritik z období Šlejharova života a krátce po jeho smrti. Následuje část zaměřená na sekundární recepci z let 1959 až 2008, kterou čerpám především z literárně historických knih. Závěrem porovnávám recepci na základě přeměny úhlů pohledu a zdůrazňování různých aspektů.
The reception of selected novels by J. K. Šlejhar
Keywords: recepce; J. K. Šlejhar; literární kritiky; naturalismus; reception; J. K. Šlejhar; literary critism; naturalism