Duševní hygiena po náročném zásahu u složek IZS - Synek, Antonín (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá duševní hygienou u složek IZS po náročném zásahu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje šest hlavních celků, v nichž je zpracována problematika duševní hygieny, základních složek IZS, stresu a syndromu vyhoření. V praktické části jsou uvedeny výsledky dotazníkového šetření zaměřené na duševní hygienu a trávení volného času příslušníků a zaměstnanců IZS po náročném zásahu. Hlavním cílem mé práce bylo zjistit, jaké prostředky duševní hygieny nejčastěji využívají pracovníci IZS po náročném zásahu.
Mental hygiene after demanding intervention of IRS
Keywords: duševní hygiena; Integrovaný záchranný systém; stres; syndrom vyhoření; mental hygiene; Integrated Rescue System; stress; burnout syndrome