Analýza logistického systému zajištění údržby veřejné zeleně. - Mára, Václav (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním obsahem této bakalářské práce je analýza subjektu působícího v oblasti údržby a úpravy zeleně s následným návrhem na hospodárnější využití stávajících kapacit. Tímto subjektem je firma VTP Agrien. Nedílnou součástí této části práce je také analýza souvislostí týkajících se systému zadávání zakázek, jejich řízení a realizace. Z této analýzy vzešla nutnost zabývat se okolím firmy VTP Agrien spolu s informačními a komunikačními toky probíhajícími mezi jednotlivými subjekty. V další části bakalářské práce je zařazeno uvedení do problematiky údržby zeleně z pohledu výběru vhodné zahradní techniky a postupů údržby zeleně. Popis jejich druhů a osvětlení výhod a nevýhod jednotlivých variant. Na závěr práce je uveden způsob změny postupu sečení travnatých ploch formou mulčování a výsledný efekt v podobě úspory nákladů na odvoz a uložení odpadů.
Analysis of the logistic system of public vegetation maintenance
Keywords: Logistika; analýza; systém; veřejná zeleň; realizace; zahradní technika; Logistics; analysis; system; public vegetation; implementation; garden equipment