Einfluss der figurativen Sprache auf den Einzelnen und die Gesellschaft - Kuthan, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Figurativní jazyk je důležitým prostředkem rétoriky, jenž je používán ve všech formách a variantách textů (od textů publicistických až po prvky uživatelských rozhraní). Bakalářská práce ukáže na vybraných žurnalistických příkladech s tematikou české prezidentské volby v renomovaných německých online-médiích, jak figurativní řeč všeobecně může působit a působí na jedince a společnost. Teoreticky bude rozvinuta definice figurativního jazyka a budou taktéž popsány jeho role v našem každodenním životě, v procesu učení a v neposlední řadě v politice.
Influence of the figurative language on the individual and the society
Keywords: figurativní jazyk; rétorika; metafora; média; politika; figurative language; rhetoric; metaphor; media; politics