Zhodnocení činnosti v oblasti atraktivity a rozvojových možností mikroregionu Zlatý vrch - Bořánková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem práce je zhodnocení činnosti a rozvojových možností mikroregionu Zlatý vrch. Cílem je popsání a zhodnocení dosavadních aktivit mikroregionu a navržení dalších možností v oblasti jeho rozvoje. Součástí práce je provedená demografická a socioekonomická analýza a SWOT analýza oblasti. Na návrh strategie pro další možnosti využití finančních prostředků z EU i národních zdrojů navazuje návrh aktuálního projektu.
Analysis of the activity in the sphere of attraction and possibilities of development of the microregion Zlatý vrch
Keywords: mikroregion; dobrovolný svazek obcí; regionální politika; regionální rozvoj; strukturální politika; venkov; spolupráce obcí; Zlatý vrch; microregion; voluntary union of municipalities; regional policy; regional development; structural policy; countryside; cooperation between municipalities; Zlatý vrch