Zpracování vybraných částí techniky a metodiky carvingu formou DVD \\ - Kratochvíl, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Již skoro 15 let jsou na trhu carvingové lyže, lišící se od klasických velkým bočním krojením. Přesto veřejnost stále lyžuje převážně klasickými technikami a nedokáží si užít novou dimenzi lyžování, jakou je carving. Cílem mé diplomové práce je zpracovat metodickou řadu výuky carvingu. Osvětlit rozdíly mezi lyžováním starých škol a novým moderním stylem. Pomocí jednoduchých cvičení získat první pocity jízdy po hranách a postupně je zlepšovat až po zvládnutí jednotlivých druhů carvingu jako je například Fun carving a nebo jízda připomínající závodníky v obřím slalomu.
Selected Methods and Techniques of Ski Carving on a DVD
Keywords: carving; oblouk; lyže; hrany; carving; carv; ski; edges