Problematika mikroskopických hub u pluchatého ovsa - Štýsová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce pojednává o hodnocení výskytu patogenních hub u pluchatého ovsa u 4 odrůd a jejich variant, způsobů ošetření během vegetace. Rovněž je zjišťována četnost výskytu sledovaných fytopatogenních hub, strategie odhadu ztrát a hodnocení intenzity choroby. Dále je sledována infekce patogeny hub rodu Fusarium včetně vyhodnocení výnosotvorných prvků. V pokusech in vitro se sleduje povrchová mikroflóra na osivu pluchatého ovsa.
Problems Microscopic Fungi of Oat
Keywords: oves; mikroskopické houby; Fusarium spp.; Trichoderma harzianum; mykotoxiny; DON; oat; microscopic fungi; Fusarium spp.; Trichoderma harzianum; mycotoxins; DON