MODEL ZAVÁDĚNÍ A ŠÍŘENÍ REGIONÁLNÍ ZNAČKY - Pavezová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)
Dizertační práce je zaměřena na regionální značení. Hlavním cílem bylo vytvoření obecného modelu zavádění regionální značky a jejího dalšího šíření, a to z pohledu podnikatelského subjektu. Tento model byl dále aplikován na Jihočeský kraj. Z této aplikace byl vytvořen systém pro podporu rozhodování určený pro podnikatelské subjekty v daném regionu, a to tak, aby mohli zvolit vhodnou regionální značku co nejefektivněji. Součástí práce je také definování základní terminologie spojené s regionálními značkami. V závěru práce jsou formulována doporučení na rozvoj tohoto modelu, respektive jsou podpořeny další aplikace a případné výzkumy.
Model of regional brand introducing and spreading
Keywords: regionální značky; model zavádění regionálních značek; systém pro podporu rozhodování; jihočeské regionální značky; regional brand; model of regional brand introduction; decision support system; the South Bohemian regional brands