Systém péče o závislé na alkoholu v ČR - Křiklavová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se věnuje závislosti na alkoholu a popisuje systém péče o alkoholově závislé v České republice. Praktická část výzkumu je zaměřena na fungování systému péče v praxi a zjištění stavu dostupnosti adiktologických sociálních a zdravotních služeb a ústavní léčby před epidemií Covid-19 a v jejím průběhu na území Jihočeského kraje. Dále se práce věnuje zjišťování nedostatků v oblasti dostupnosti adiktologických sociálních a zdravotních služeb na území Jihočeského Kraje.
Alcohol Addiction Treatment System in the Czech Republic
Keywords: Česká republika; alkohol; závislost na alkoholu; systém péče o drogově závislé; protidrogová politika; léčba závislostí; dostupnost ústavní péče; Jihočeský kraj.; Czech republic; alcohol; alcohol addiction; addiction treatment system; drug policy; addiction treatment; availability of treatment; South Bohemia.