Etické aspekty vztahu "nabídka - poptávka" - Řehka, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá vztahy v obchodním prostředí se zaměřením na etické aspekty vztahu nabídky a poptávky. První část práce se zabývá terminologickým popisem, druhá část pak pohledem ze strany prodávajících. Náhledem z druhé strany, tj. ze strany poptávky, se zabývá třetí část práce a v posledním bodě je uveden jejich vzájemný vztah. Cílem je pak ukázat důležitost správného morálního chování v obchodním prostředí, upozornit na nejčastější nemorálního chování a jejich důsledky, a dále uvést, jak se může morální chování vyplatit ve strategii nabízejícího či poptávajícího s výhledem do budoucna.
The Ethical Aspects in the Business, the Supply and the Demand Relation
Keywords: nabídka; poptávka; obchodní etika; prodejce; prodávající; kupující; zákazník; spotřebitel; morální chování; supply; demand; business ethics; seller; vendor; salesman; buyer; consumer; purchaser; moral behavior