Adaptace tříletého dítěte v mateřské škole - Dobešová, Slávka (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřená na adaptaci tříletého dítěte na prostředí mateřské školy. Popisuje také vhodné činnosti, které mají za cíl dětem usnadnit nástup. V teoretické části je popsán vývoj dítěte v rámci adaptace a socializace v rodině, dále přechod z rodiny do prostředí mateřské školy a možné komplikace, vhodná podpora rodičů dětem během adaptace. V praktické části je popsána adaptace dětí z mateřské školy v Hrotovicích, jejich vývoj a zapojení do režimu školky, dále pohledy rodičů na začátku nástupu a změny v adaptaci po třech měsících. Cílem této práce je popis činností vhodných pro adaptační období podložené specifikami období od dvou do tří let dítěte.
Adaptation of the three-year child in kindergarten
Keywords: Adaptace; tříleté dítě v mateřské škole; adaptační program; rodina; Adaptation; three-year child to kindergarten; adaptation program; family