Rekreační funkce volného času u studentů Teologické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích - Uhlířová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá rekreační funkcí volného času u studentů Teologické fakulty Jihočeské univerzity. V diplomové práci je proveden rozbor literatury v dané problematice s uvedením druhů rekreace a stručného historického přehledu v kontextu volného času. Je provedena analýza rekreace a aktivního životního stylu včetně předchozích výzkumných studií. V ústřední kapitole je definován pojem a funkce volného času, popsána perioda vysokoškolského studia, rekreační aktivity a volný čas studentů s uvedením několika výzkumných studií. V závěru teoretické práce je celá jedna kapitola zaměřena na studenta Teologické fakulty Jihočeské univerzity s rozborem genderu a genderové statistiky na Jihočeské univerzitě. Hlavním cílem výzkumného šetření je zjistit, metodou nestandardizovaného dotazníku, jakým způsobem využívají volného času k rekreaci studenti Teologické fakulty Jihočeské univerzity, případně zjistit návrhy studentů na zlepšení rekreační funkce volného času. Získaná data z nestandardizovaného dotazníku budou porovnána podle genderu, formy studia a jednotlivých oborů studia Teologické fakulty Jihočeské univerzity, dále bude provedeno vyhodnocení a doporučení pro praxi.
The recreational function of leisure time in students of the Faculty of Theology, University of South Bohemina in České Budějovice
Keywords: rekreace; zotavení; student TF JU; volný čas; funkce volného času; recreational; recovery; student of the TF JU; leisure; fiction of leisure