Prevence sociálně patologických jevů v rámcových vzdělávacích programech pro základní vzdělávání - Bidlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Vzhledem k přechodu českého školství na školní vzdělávací programy se změnil i způsob provádění primární prevence. Do výuky byla zavedena průřezová témata a žáci v průběhu povinné školní docházky plní dané klíčové kompetence. Cílem této práce bylo zhodnotit, zda školní vzdělávací programy podporují provádění primární prevence sociálně patologických jevů na základních školách. V praktické části byla využita výzkumná metoda kvantitativního výzkumu, technika dotazníku a nestandardizovaného rozhovoru. Využití pro praxi: Především materiál pro pedagogy, vypovídající o kvalitě školních vzdělávacích programů.
Prevention of social patologic events in framing education programs for elementaric education
Keywords: školní vzdělávací program; sociálně patologické jevy; primární prevence; průřezová témata; klíčové kompetence; school educational programme; socially pathological phenomenas; prevention; cross-sectional topics; pivotal competences