Finanční analýza podniku - Žďánský, Josef (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této bakalářské práce "Finanční analýza podniku" je za pomoci standardních metod finanční analýzy zhodnotit finanční situaci Zemědělské společnosti Kosova Hora a.s za období 2005 - 2013. Za tímto účelem byla použita horizontální a vertikální analýza, poměrová analýza, pyramidální rozklad ukazatele ROE a bonitní a bankrotní modely. Ve všech těchto částech byla zvolená společnost porovnána s vybraným vzorkem zemědělských podniků a následně vyhodnocena její finanční pozice. Pozornost byla věnována i vlivu dotační politiky na tento zemědělský podnik. V závěrečné části byly získané výsledky souhrnně posouzeny. Analyzovaná společnost se na základě výsledků těchto metod nachází ve srovnání s ostatními podniky v uspokojivé finanční situaci.
Financial analysis of the company
Keywords: Finanční analýza; dotace; zemědělský podnik; finanční situace; pyramidální rozklad ROE; Financial analysis; subsidies; agricultural company; financial situation; pyramidal de-composition of ROE