Historie pozemkových úprav na našem území - Burdová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem historie pozemkových úprav na našem území. Seznamuje s nejrůznějšími procesy a formami pozemkových úprav za jednotlivá časová období české historie, přesněji od počátku osidlování do začátku 20. století. Podrobně vysvětluje a rozebírá průběh kolonizace, pozemkových reforem, scelovacích prací apod. Závěr práce obsahuje stručné shrnutí a porovnání pozemkových úprav v České republice a zemích Evropské unie.
The history of Land adjustment in our region
Keywords: Pozemkové úpravy; historie; kolonizace; raabizace; scelování; pozemková reforma; Evropská unie.; Land adjustment; history; colonisation; raabisation; consolidation; land reform; European Union.