Muži na rodičovské dovolené. - Kreuzmanová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá tématem Muži na rodičovské dovolené. Teoretická část se věnuje popisu této problematiky. V první kapitole je rozebrán vývoj role otce v historii, jak se měnila a k čemu dospěla. Další kapitola popisuje vztah muže a rodiny, jak se změnilo jeho postavení v této instituci. Práce pokračuje kapitolou o partnerském soužití. Čtvrtá kapitola popisuje obecně rodičovství. Dále se práce zabývá pojmem otcovství jako takové. Šestá kapitola se věnuje mužům na rodičovské dovolené a rodičovskému příspěvku.
Men at parental leave.
Keywords: rodina; rodičovství; otcovství; rodičovská dovolená; rodičovský příspěvek; family; parenthood; fatherhood; parental leave; parental allowance