Specifika kompetencí lektora vzdělávání dospělých - Duchková, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem závěrečné diplomové práce je zmapovat kompetence vzdělavatelů dospělých - lektorů -na příkladu vzdělávacího programu konkrétní vybrané organizace. V práci nejprve definuji, co je firemní vzdělávání, dále se zaměřuji na osobnost lektora a účastníky vzdělávání a metody používané v interních či externích kurzech. V praktické části analyzuji vzdělávací systém vybrané organizace. Součástí praktické části je také dotazníkové šetření, jehož výsledkem je odkrytí kompetencí, kterými disponují lektoři a hlavně to, jak na ně reagují účastníci firemního vzdělávání.
Skill Particularities of an Adults Teacher
Keywords: firemní vzdělávání; lektor; kompetence; klíčová kompetence; metody vzdělávání.; Company education; instructor; qualification; key skill; methods of education