Možnosti financování kultury na území města Písek - Pravdíková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem bakalářské práce je popsání a zhodnocení současného stavu obce z hlediska čerpání finančních prostředků, a to jak z národních, soukromých, tak i evropských zdrojů v oblasti kulturní činnosti města Písek. Literární část poskytuje základní informace o Strukturálních fondech, rozpočtu Evropské unie a rozpočtu České republiky. V této části jsou rovněž shrnuty informace týkající se strukturální a regionální politiky, regionálního rozvoje, programových dokumentů a možností financování kulturních akcí a institucí. Praktická část práce popisuje a zhodnocuje financování kulturní činnosti ve městě Písek. Rovněž jsou zde popsány tři kulturní organizace z pohledu finančních možností ze státní a soukromé sféry. Poté praktická část navrhuje možnosti, které by pomohly v rozvoji kulturní činnosti řešeného města.
Funding options for cultural events and institutions in the town of Písek
Keywords: Strukturální fondy; rozpočet; regionální politika; regionální rozvoj; možnosti financování; kulturní akce; kulturní instituce; Structural Funds; budget; regional policy; regional development; funding options; cultural events; cultural institutions