Madona z Rudolfova - slohové souvislosti a otázka datace - Schmidtová, Klára (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem předkládané bakalářské práce je socha Madony z Rudolfova, její slohové souvislosti a otázka datace. Práce se v úvodu zabývá rozborem literatury k danému tématu, následuje podrobný popis sochy a její historie. Stěžejní část obsahuje vyhledané sochařské paralely ve francouzském, českém, německém a rakouském prostředí, pomocí kterých je řešena otázka datace a provenience sochy.
Madonna from Rudolfov - stylistic relationships and the problem of dating
Keywords: Madona z Rudolfova; gotické sochařství; otázka datace; socha a její historie; Madonna from Rudolfov; gothic skulpture; question of its dating; statue and its history