Komunikace s dítětem v pohledu sebereflexe - Kratejlová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je popsat a objasnit efektivní komunikační techniky a potvrdit jejich pozitivní působení při komunikaci s dítětem předškolního věku. Teoretická část je zaměřena na výklad pojmů, které souvisejí s tématem, zejména na vývoj osobnosti dítěte, komunikaci, neefektivní a efektivní komunikační postupy a na osobnost učitele, který je základním východiskem pro utváření komunikačních dovedností. Praktická část práce se zaměřuje na výzkum osvojení si efektivních komunikačních dovedností v praxi. Tento výzkum byl proveden pozorováním a dotazníkovou metodou. V závěru přikládám videozáznam s ukázkou efektivních komunikačních technik, který byl pořízen v říjnu a listopadu.
Self-reflection approach to communication of Children