Praktické poznávání přírody ve výuce na základních školách - Tvarohová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce zjišťuje, do jaké míry je začleněno praktické poznávání přírody do výuky přírodopisu na základních školách a na nižším stupni víceletých gymnázií. V závislosti na individualitě jednotlivých škol lze konstatovat, že praktické činnosti probíhají na všech zkoumaných školách v odlišné míře rozsahu a četnosti. Zároveň byla zjištěna i variabilita zájmů žáků o určitá témata v biologii i zájem o rozvíjení vlastních dovedností v souvislosti s praktickými činnostmi během aktivizujících vyučovacích hodin.
Practical Cognition of Nature in Teaching in primary school
Keywords: praktické poznávání; přírodopis; biologie; výuka; základní škola; dotazník; practical cognition; natural history; biology; teaching; primary school; questionnaire