Historie tělesné výchovy a sportu ve Vodňanech - Miklas, Jakub (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá historií tělesné výchovy a sportu ve Vodňanech od jejích počátků až do současnosti. Práce je zpracována do čtyř období. První období je od počátků historie tělesné výchovy ve Vodňanech až po konec první světové války. Druhé období je od konce první světové války do konce druhé světové války. Třetí období je vymezeno roky 1945 až 1989 a poslední období od roku 1989 až po současnost, tedy do roku 2023.
History of physical education and sport in Vodňany
Keywords: oddíl; Sokol; tělovýchovná jednota; sportovní klub; partition; Sokol; physical training unity; sports club