Financování vybrané obce - Humpálová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce je zaměřena na financování vybrané obce v kontextu se sdílenými daňovými výnosy, dotacemi a správními poplatky. Obce, jako veřejnoprávní korporace mohou mít vlastní majetek a hospodařit podle vlastního rozpočtu. Současnost je plna vysokých nároků na obce z hlediska postupů v procesu rozhodování, dodržování zákonů a vnitřních předpisů, které jsou také v práci popsány. Vlastní práce se pak dále zabývá financováním v konkrétní obci. Cílem práce bylo analyzovat možnosti financování dané obce včetně zohlednění vlivu daňového balíčku jak na příjmové tak na výdajové stránce rozpočtu.
Financing of Selected Municipality
Keywords: veřejný sektor; financování obcí; daňový balíček; rozpočet; příjmy; výdaje; hospodaření obcí; public sector; financing of municipalities; tax package; budget; incomes; expenditures; municipal management