Využití volného času rizikové mládeže v nízkoprahovém zařízení - Krafčiková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce pojednává o možnosti trávení volného času v nízkoprahovém zařízení rizikové mládeže ve věku od šesti do dvaadvaceti let. Cílem práce je zjistit, jaké možnosti mají děti a mládež (označované za rizikové) ohledně organizovaného trávení volného času v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V teoretické části vymezuji základní pojmy a koncepty z různé perspektivy odborníků. Ve druhé praktické části předkládám metodologii v souvislosti s navazující případovou studií, abych zjistila, zda dochází skrze organizovaný volný čas respondentů k pozitivnímu vývoji jejich osobnosti či dané situace.
The possibility of spending free time in the low threshold facilities for children and youth of risk
Keywords: volný čas; riziková mládež; nízkoprahová zařízení pro děti a mládež (NZDM); sociální služby; free time; youth of risk; low-threshold facilities for children and youth; social services