Oprávněný hospodářský subjekt a jeho aplikace v členském státě - Martiš, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
V diplomové práci je popsán samotný proces certifikace osvědčením "Oprávněný hospodářský subjekt", výhody a přínosy tohoto osvědčení, a nástrahy, které přináší legislativní souběh s právními předpisy jednotlivých členských států a Evropské unie. Dále jsou v práci popsány výhody a přínosy související s udělením tohoto osvědčení, a zmíněny rizika, která ohrožují konkrétní dodavatelský řetězec. Neposledně je kladen důraz na dostatečnou prezentaci certifikátu "Oprávněný hospodářský subjekt" široké veřejnosti.
Authorized Economic Operator and his Implementation in a Member State
Keywords: Oprávněný hospodářský subjekt; Bezpečnost; Kompetentní; Orgán; Úřad; Celní orgán; Zákonodárství; The Authorized Economic Operator; Safeness; Competent; Authority; Custome; Legislation