Návrh vesnického rodinného domu pro středočeskou oblast. Rozsah projektové dokumentace ? pro ohlášení stavby. - Kubát, David (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na návrh tří velikostních řešení rodinného domu pro venkovský prostor, konkrétně pro obec Struhařov u Benešova. Obsahem práce je literární rešerše, kde je uvedena problematika návrhu nových staveb, výstavby rodinných domů na konci 20. století, program obnovy venkova. Dále je zde seznámení se stavebním zákonem, technickými požadavky na stavbu a samotnou realizací výstavby rodinného domu. Cílem diplomové práce je rozpracování vybraného velikostního typu rodinného domu do úrovně pro ohlášení jednoduché stavby dle platné Vyhlášky 499/2006Sb. Vybraný typ musí splňovat požadavky především architektonické, aby nenarušoval celkový vzhled venkovského prostoru, zároveň musí mít požadavky na současné trendy bydlení. V závěru práce je zhodnocení výběru velikostního typu rodinného domu, použitých materiálů a technologií.
Project of a family country-house for the Middle Czech region. The range of the project documentation-with the aim of the declaration of the construction.
Keywords: rodinný dům; venkovský prostor; projektová dokumentace; family house; countryside; project documentation