Význam expresních havarijních metodik pro případ radiačních mimořádných situací - Pfeiferová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá expresními havarijními metodami pro monitorování vnitřní kontaminace osob v důsledku radiačních mimořádných událostí.
The importance of express emergency methods in the event of the radiological emergency
Keywords: mimořádná radiační situace; vnitřní kontaminace; rychlé metody; celotělový počítač; polovodičový detektor; scintilační detektor; radiological emergency; internal contamination; express emergency methods; whole-body counter; semiconductor gamma spectrometer; scintillator