Kulturní a literární činnost Josefa Škvoreckého v exilu - Šteklová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá životem a prací českého spisovatele Josefa Škvoreckého. Zaměřuje se hlavně na jeho život v Kanadě, jeho vliv na anglofonní literární a kulturní svět a vliv tohoto světa na něj. Cílem práce je popsat jeho činnost v exilu (aktivity vydavatelství '68 Publishers, působení v oblasti překladatelství a další), dále popsat jeho úspěchy a také přijít s objektivním a uceleným popisem jeho života.
Josef Škvorecký's cultural and literary activities in exile
Keywords: Josef Škvorecký; exil; emigrace; Sixty-Eight Publishers; vydavatelství; literatura; překladatelství; Josef Škvorecký; exile; emigration; Sixty-Eight Publishers; publishing house; literature; translation