Podnikatelský plán pro založení včelařské farmy - Klejna, Martin (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem mé diplomové práce "Podnikatelský plán pro založení včelařské farmy" byla analýza podnikatelského záměru založení včelařské farmy a jeho kompletní dokumentace s přihlédnutím k specifičnosti včelaření. Diplomová práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. Snahou teoretické části bylo vysvětlit nejdůležitější pojmy týkající se podnikatelského plánu a seznámení se s právními předpisy. Bylo získáno mnoho nových informací o včelaření u nás a v zahraničí, zároveň bylo získáno i mnoho informací o dotačních programech. V části praktické pak byl vypracován podnikatelský plán založení včelařské farmy. V tomto plánu byly zpracovány tři varianty výsledků - pesimistická, realistická a ideální. V závěru byly shrnuty získané poznatky a vyhodnocena rentabilita farmy.
Business plan for the establishment of a beekeeping farm
Keywords: včelaření; včelařská farma; podnikatelský plán; dokumentace; právní předpisy; dotační program; beekeeping; beekeeping farm; business plan; documentation; legal regulation; grant program