Vzdělávání učitelů v Českých Budějovicích do roku 1946 - Ječmínková, Libuše (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce "Vzdělávání učitelů v Českých Budějovicích do roku 1946" se zabývá historií možností učitelského vzdělávání v Českých Budějovicích do roku 1946. Mapuje vznik a existenci učitelských ústavů a jiných vzdělávacích institucí zaměřených na vzdělávání domácích učitelek. V průběhu práce bylo zjištěno, že do roku 1946 se v Českých Budějovicích nacházely následující učitelské ústavy: Německý učitelský ústav, Ústav pro vzdělání učitelek domácích nauk, Učitelský ústav Školských sester, Učitelský ústav sester Nejsvětější Svátosti, Český učitelský ústav.
Teachers education in České Budějovice til 1946
Keywords: České Budějovice; historie učitelského vzdělávání; učitelský ústav; vzdělávání učitelů; České Budějovice; history of teacher education; teacher training institute; teacher education.