Názor představitelů obcí a měst Ústeckého kraje na vznik bezpečného chráněného místa pro poskytování sexuálních služeb - Papežová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce popisuje sexbyznys a jeho vnímání dnešní společností. Vychází z mezinárodních teorií, které obohacuje osobní zkušeností autorky. Vykládá užívané pojmy, popisuje formy sexbyznysu a jeho současnou podobu v České republice. Rovněž osvětluje jeho současné legislativní uchopení a přináší výčet pomáhajících organizací, které pracují s osobami poskytujícími sexuální služby. Dále vymezuje doprovodné jevy sexbyznysu a rizika, se kterými se sexuální pracovníci a pracovnice setkávají. Teoretická část obsahuje kapitolu, která se věnuje tzv. tipplezónám, tedy vymezeným zónám tolerance neboli chráněným místům pro poskytování sexuálních služeb venkovní formy. Práce zkoumá tento jev a vysvětluje důvody jeho vzniku i zániku v zahraničí. Výzkumná část se zabývá možností vzniku tohoto bezpečného chráněného místa v České republice. Cílem výzkumu je zmapování a vyhodnocení názoru představitelů obcí a měst v Ústeckém kraji na možné vybudování těchto míst.
The Opinion of the Town Representatives of the Ústí nad Labem Region, on the Establishment of a Safe Protected Area for the Provision of Sexual Services
Keywords: Sexbyznys; prostituce; sexuální práce; pouliční scéna; tipplezóna; násilí; zóna bezpečí; Sex business; prostitution; sex work; street work; tipplezone; violence; protected area