Na plechárně - charakteristika komunity v díle Johna Steinbecka - Antošová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce si klade za cíl prozkoumat význam komunity a postavení jejích jednotlivých členů v díle Na plechárně amerického autora Johna Steinbecka. Zaměří se především na otázky přátelství a mezilidských vztahů ve výše zmíněném díle, dále na motiv svobody a její důležitost pro jednotlivé postavy, jakož i celou komunitu. Práce se rovněž bude soustředit na historický kontext díla a také na roli žen a ostatních obyvatel uličky Na plechárně. Podstatnou součástí práce je srovnání dvou Steinbeckových novel Na plechárně a Pláň Tortilla. Tato část hledá společné rysy, ale i rozdílnosti ve dvou výše zmíněných dílech.
Cannery Row - characteristic of the community in the novel by John Steinbeck
Keywords: přátelství; pocit sounáležitosti; komunita; chudoba; svoboda; friendship; fellow feeling; community; poverty; freedom