Street art a jeho využití ve výtvarné výchově na 1. stupni ZŠ - Kučerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce "Street art ve výtvarné výchově na 1. stupni ZŠ" se zabývá celosvětovým fenoménem současné výtvarné kultury, kterým street art bezpochyby je. Práce mapuje historii tohoto specifického umění, jeho vznik a vývoj a poukazuje na jeho rozmanité formy. Pozornost je věnována také vybraným světovým představitelům tohoto fenoménu. Práce se dále zabývá didaktickou platformou, v jejímž rámci lze street art využít jako hodnotný zdroj inspirace pro výtvarnou výchovu na prvním stupni ZŠ. V projektové části je dále realizován soubor lekcí s danou tematikou, ověřující její výtvarně-edukační potenciál pro praxi výtvarné výchovy.
Street Art and its Application in Art Education at Primary School
Keywords: street art; výtvarná výchova; veřejný prostor; tematická řada; street art; art education; public space; thematic series