Podnikatelský koncept zařízení stravovacích služeb v podmínkách urbanizace - Hájková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Stravovací služby jakožto základní služba v cestovním ruchu mají také podstatný význam mimo cestovní ruch, tedy jakožto součást základní vybavenosti lidských sídel. Právě významem zařízení stravovacích služeb v lidských sídlech, přesněji v urbanizovaných sídlech, se bude zabývat tato práce, a to zvláště z hlediska prospěšnosti takových zařízení na územích, která jsou ovlivněna urbanizačními procesy. Cílem práce je navrhnout podnikatelský koncept zařízení stravovacích služeb ve vybraném území, jímž je městská část Praha Koloděje.
The business concept of catering services equipment in urban structures
Keywords: stravovací služby; zařízení stravovacích služeb; lidské potřeby; urbanizační procesy; dopady urbanizačních procesů; podnikatelský koncept; food & beverage services; food & beverage company; human needs; urbanization processes; impact of urbanization processes; business concept