Aerodynamické měření - Hejna, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce je zaměřena na aerodynamické měření ve výuce fyziky pomocí didaktické soupravy od firmy Leybold Didactic. Práce obsahuje návody na 4 základní úlohy s touto soupravou, kdy každá úloha se skládá z teoretického návodu pro student a experimentálního ověření úlohy. Práce by měla přispět k rozšíření praktické výuky fyziky na školách a měla by posloužit vyučujícím a žákům jako návody na zajímavé laboratorní práce, ověřující aerodynamické zákony a veličiny. Naše práce může sloužit po drobných úpravách učitelům a žákům na všech typech škol, od základních kurzů fyziky na základní škole až po technické typy vysokých škol.
Aerodynamic measurement
Keywords: Aerodynamické měření; laboratorní práce; rovnice kontinuity; Bernoulliho rovnice; součinitel odporu vzduchu; Aerodynamic measurement; laboratory assignment; continuity equation; Bernoulli equation; air resistance coefficient