Rešerše ke studiu populační biologie rodu Rhytidoponera (Hymenoptera: Formicidae) - Bizos, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Mravenci z rodu Rhytidoponera jsou známi specifickou sociální organizací, která se vyznačuje schopností dělnic rozmnožovat se. Druhy tohoto mravence se běžně vyskytují v nížinném deštném pralese Nové Guineje, ale jejich biologie není téměř prozkoumána. Tato rešeršní práce shrnuje molekulární metody vhodné pro studium populační struktury a fylogeografie rodu Rhytidoponera v prostředí deštného pralesa.
Population biology of Rhytidoponera ants (Hymenoptera:Formicidae)
Keywords: rešerše; populační biologie; molekulární metody; Hymenoptera; Rhytidoponera; review; population biology; molecular methods; Hymenoptera; Rhytidoponera