Komparativní analýza české a francouzské úpravy nekalé soutěže a rozbor příslušné francouzské právní terminologie s glosářem - Rožcová, Petra (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem této práce je nekalá soutěž v České republice a ve Francii a rozbor příslušné francouzské právní terminologie. Práce se skládá z deskriptivní, komparativní a jazykové části. Deskriptivní část obsahuje informace o právní úpravě nekalé soutěže v České republice a ve Francii. V komparativní části je následně provedeno srovnání české a francouzské právní úpravy nekalé soutěže. Jazyková část přináší analýzu příslušných právních termínů a jejich české ekvivalenty. V případě neexistence takového ekvivalentu je navržen možný překlad. Součástí jazykové části je také francouzsko-český glosář.
Comparison of the Czech and French regulation of unfair competition and analysis of the relevant French legal terminology with a glossary
Keywords: soutěžní právo; nekalá soutěž; hospodářská soutěž; klamavá reklama; srovnávací reklama; competition law; unfair competition; competition; false advertising; comparative advertising