Tvorba podnikatelského plánu - Mandrla, Pavel (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem této bakalářské práce je vytvoření právě takového podnikatelského plánu, který by dokázal poskytnout dostatek informací nejen samotnému podnikateli, ale i potencionálním poskytovatelům kapitálu. Tudíž bylo zapotřebí stanovit si podnik, ze kterého bude dokument vycházet. Pro potřeby této práce bylo zvoleno založení podniku, jehož předmětem podnikání bude hostinská činnost, přesněji se jedná o provoz koktejlového baru. Hlavním cílem je vytvoření kompletní dokumentace podnikatelského záměru pro podnik zaměřující se na barový provoz. Mezi vedlejší cíle patří seznámení čtenářů s účelem a metodou sestavení podnikatelského plánu, vysvětlení některých odborných pojmů z oboru barové gastronomie a přiblížení podnikatelského prostředí, jenž je charakteristické pro daný předmět podnikání.
Creating a business plan
Keywords: Podnikatelský plán; produkt; bar; analýza; mixologie; Business plan; product; bar; analysis; mixology