Ekonomika chovu skotu v České republice - Kaboňová, Simona (Jihočeská univerzita, 2012)
V bakalářské práci jsou popsány základní tržní mechanismy, které se podílejí na utváření prostředí agrárního sektoru. Zabývá se hodnocením ekonomiky chovu skotu v České republice, posuzuje masnou a mléčnou produkci ve vztahu k potřebám tržního prostředí. Zaměřuje se na porovnání cen v potravinové komoditní vertikále a vyhodnocuje náklady spojené s výrobou mléka a hovězího masa.
The economy of cattle farming in the Czech republic
Keywords: Klíčová slova: cena; nabídka; poptávka; náklady; tržby.; Keywords : price; supply; demand; costs; sales.