Zpracování přehledu strojních linek vhodných pro sklizeň píce určené k energetickým účelům. - Marousek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce je zaměřená na zpracování přehledu linek pro sklizeň píce a slámy určené k energetickým účelům. Dále tato práce zaměřená na zpracování přehledu strojních linek na výrobu tvarovaných paliv pro podniky zemědělské prvovýroby. Teoretická část této práce je zaměřená na biomasu získanou z polí a luk, způsoby její úpravy a následného využití. Dále je v této části popsáno složení každé linky, účel jednotlivých strojů strojní linky a konstrukční provedení těchto strojů. V praktické části je nastíněn popis konkrétních linek, technické parametry jednotlivých strojů strojní linky, jejich investiční náročnost a doba návratnosti investice.
Survey of machine lines suitable for harvesting fodder intended for energy purposes.
Keywords: strojní linka; biomasa; peletování; briketování; tvarované palivo; pořizovací náklady; machinery line; biomass; pelleting; briquetting; shaped fuel; straw cost