Program obnovy obce Čerčany (u Benešova) - Křivánková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2012)
V úvodní části práce se věnuji geografické a historické charakteristice obce s cílem nastínit výchozí stav pro její další rozvoj. Další kapitola zpracovává literaturu věnující se přímo obci Čerčany a také metodickým postupům rozvoje venkovských obcí. Podkladům o obci se věnuje i následující kapitola shrnující poznatky, zásady a regulativy obsažené v dostupných územně a regionálně rozvojových materiálech vztahující se k řešenému území. Důležitou částí práce je sběr námětů pro program obnovy získaných od místních znalců a obyvatel obce (prostřednictvím dotazníkového šetření). Na základě těchto námětů a zmíněných podkladů pak vznikl strukturovaný návrh aktivit dalšího rozvoje území obce Čerčany na období dalších zhruba deseti let.
Program of village restoration Čerčany (near Benešov)
Keywords: Obec Čerčany; rozvoj obce; obnova obce; územní plán; strategický plán; dotazníkové šetření.; The municipality of Čerčany; a municipality development; a municipality revitalisation; a local plan; a strategic plan; a questionnaire research.