Získávání dat z měřícího přístroje a publikování výsledků na webu - Sysel, Marek (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá získáváním dat z měřícího přístroje, zkonstruovaného za účelem poskytnutí ukázky měření směru, rychlosti a teploty vzduchu a prezentováním získaných výsledku na webové stránce. Hlavním cílem předkládané bakalářské práce bylo objasnit problematiku získávání dat, a také poskytnout ucelené informace z oblasti měření neelektrických veličin které mohou sloužit při názorných ukázkách v laboratorních cvičení z fyziky nebo elektroniky. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části je uvedena teorie o měření neelektrických veličin a jejich snímačích. Následuje kapitola popisující zpracování naměřených dat a kapitola zabývající se přenosem informace. V druhé praktické části se práce věnuje popisu fungování měřícího přístroje a koncepcí návrhu softwaru, který zajišťuje přenos dat z měřícího přístroje až po zobrazení výsledku na internetu.
Obtaining data from measuring instrument and publication results on web