Hravé formy práce v hodinách čtení a literární výchovy - Vlček, Pavel (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem diplomové práce je shrnout možnosti přístupů učitele, které mohou mít ve výuce motivační a aktivizační charakter. Práce se skládá ze dvou částí. První část je uvedena v teoretické rovině a přináší soubor nejrůznějších poznatků v oblasti vyučovacích forem a metod s motivačně tvořivými prvky. Druhou částí práce je sborník praktických úkolů pro žáky, vytvořený pro účely literární výuky a čtení na prvním stupni základní školy. Tento sborník je rozdělen podle obtížnosti na dvě části a je k němu připojen klíč řešení.
Playful forms of work in lessons of reading and literature