Parazito-hostitelská koevoluce mezi vešmi druhu Polyplax serrataa myšicemi rodu Apodemus - Martinů, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Studie se zabývá genealogií a koevolučními vztahy mezi vešmi Polyplax serrata a jejich hostiteli rodu Apodemus. Pomocí molekulárních metod a fylogenetiky se snaží vysvětlit distribuci parazitů s ohledem na geografii a hostitelskou specifitu.
Host-parasite coevolution between the louse specie Polyplax serrata and its host, the mice of the genus Apodemus
Keywords: vši Polyplax serrata; myšice rodu Apodemus; genealogie; koevoluce; lice Polyplax serrata; mice Apodemus of the genus Apodemus; genealogy; coevolution