Nácvik carvingu na lyžařském výcvikovém kurzu střední školy v okrese Pelhřimov. - Příborský, Pavel (Jihočeská univerzita, 2006)
V lyžařské terminologii je pojem carving znám poměrně dlouhou dobu. V posledních letech je však toto slovíčko stále častěji užíváno. Dnes si již lyžování bez carvingu a cravingových lyží dokáže představit málokdo. Cílem této diplomové práce je sestavení a ověření plánu výuky carvingu na střední škole v okrese Pelhřimov. Práce by měla tké přispět k osvětlení výuky carvingového oblouku. Dále by měla zjsitit základní vědomosti studentů o carvingovém lyžování.\\
Practice carving on skiing training course high school in county Pelhřimov.\\
Keywords: Carving; carvingový oblouk; carvingová vlnovka; lyžařský výcvikový kurz.\\; Carving; carving turn; carving specs; ski training course.\\