Domácí násilí a jeho vliv na psychosociální klima rodiny - Böhmová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
BÖHMOVÁ, M. Domácí násilí a jeho vliv na psychosociální klima rodiny. České Budějovice 2013. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Katedra psychologie. Vedoucí práce: PhDr. Ing. Marie Lhotová, Ph.D. Práce pojednává o domácím násilí, je rozdělena do dvou teoretických částí. První z těchto dvou teoretických částí je zaměřena na vymezení pojmu rodina, jaké jsou její základní funkce a co všechno ovlivňuje rodinné klima. Druhá část se podrobněji zaměřuje na domácí násilí - jaké jsou jeho znaky, formy a fáze, charakterizuje osobnost pachatele a oběti a v závěrečné kapitole s názvem "Rodinné klima" jsou vyvozeny závěry, které z uvedené práce vyplývají.
Domestic violence and its influence on psycosocial family climate
Keywords: Domácí násilí; rodina; pachatel; oběť; psychosociální klima; funkční; dysfunkční; dítě; žena; muž; syndrom; agrese; agresor; násilník; ex-partner stalking; pronásledování; verbální; fyzické; psychické; sexuální; násilné chování; bezmoc; frustrace; poruchy osobnosti.; Domestic violence; family; offender; victim; psychosocial climate; functional; dysfunctional; child; woman; man; syndrome; aggression; aggressor; rapist; ex-partner stalking; harassment; verbal; physical; psychological; sexual; violent behavior; helplessness; frustration; personality disorders.