Cestovní ruch pro menšiny žijící v České republice - Nguyen Thi, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem bakalářské práce je zjistit fungování trhu cestovního ruchu pro vybranou menšinu žijící v České republice, čímž je Vietnamská menšina. Na základě terénního šetření připravit adekvátní produkt a zjistit možnosti dalšího rozvoje cestovního ruchu pro danou menšinu. Práce analyzuje tuto specifickou menšinu, která je velmi uzavřená, avšak nelze říci, že je zcela uzavřená okolnímu světu z hlediska cestování. Nakonec byla pomocí osobního dotazování připravena inovace ukázkového vhodného produktu.
Tourism for Minorities Living in the Czech Republic
Keywords: cestovní ruchu; Česká republika; kulturní cestovní ruch; domácí cestovní ruch; Vietnamská komunita; trh cestovního ruchu pro zvolenou menšinu; produkt cestovního ruchu; tourism; Czech Republic; cultural tourism; domestic tourism; Vietnamese community; tourism market for the chosen minority; tourism product.