Srovnání přejatých slov z angličtiny ve španělštině a v češtině v internetových novinových článcích - Poustková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá anglicismy v českém a španělském jazyce v oblasti publicistiky. V teoretické části se pokusíme přiblížit problematiku výpůjček se zaměřením hlavně na anglicismy. V praktické části porovnáme vybrané výrazy se španělských a českých internetových článků. Předmětem porovnání u těchto výrazů bude jejich četnost v obou lexikonech. Cílem této práce je přiblížit problematiku anglicismů a zjistit, zdali je jeden z jazyků náchylnější k přejímaní než ten druhý.
Comparison of loan words from English in Spanish and Czech in Internet newspaper articles
Keywords: anglicismy; přejímky; novinové články; španělština; čeština; aglicisms; loan words; newspaper; Spanish; Czech